Vračilo in menjava

V roku 60 dni od od vročitve kupljenega artikla imate možnost vračila le tega in odstopa od pogodbe, ob tem pa ste upravičeni do zamenjave artikla ali povračila kupnine. Pridržujemo si pravico, da vam izdeleka ne zamenjamo, v primeru, če je v časovnem obdobju vračila, pošla zaloga artikla, željenega za menjavo, vendar vam takrat vrnemo kupnino.

Artikel, ki ga želite vrniti ali zamenjati mora biti nepoškodovan. Vrnjen mora biti v originalni in nepoškodovani embalaži z vso priloženo opremo. V nasprotnem primeru bo reklamacijski zahtevek zavrnjen ali delno razrešen.

Artiklu mora biti priložen izpolnjen in natisnjen obrazec za reklamacijo ter natisnjen račun, katerega ste prejeli na e-mail ob nakupu artikla.

OBRAZEC ZA REKLAMACIJO

Reklamirani izdelek pošljite na naslov: Enefis d.o.o.; Ljubljanska cesta 45; 1241 Kamnik; Slovenia

Strošek pošiljanja je na strani pošiljatelja.  Paketov z odkupnino ne sprejemamo.

V primeru, da pošiljki reklamiranega artikla ne bodo priloženi zahtevani dokumenti (izpolnjen obrazec za reklamacijo in račun), reklamacija ne bo obravnavana.

V primeru, da reklamiranega artikla ne prejmemo v roku 60 dni od vašega prevzema le tega, vračilo oziroma menjava nista možni.

V roku 60  dni od prejema vaše pošiljke za reklamacijo, bo le ta razrešena.

Reklamacija

V primeru, da vaš elektronski artikel ne deluje pravilno, lahko uveljavljate reklamacijo. Na vse elektronske naprave v naši ponudbi imamo 12 mesecev od nakupa artikla, možnost uveljavljanja reklamacije.

Uveljavljanje reklamacije artikla ni možno v primeru:

  • fizične poškodbe artikla
  • obrabe zaradi uporabe artikla
  • napak, ki nastanejo zaradi napačne, neustrezne in malomarne uporabe artikla

Ob uveljavljanju reklamacije, mora biti poslanemu artiklu priložen izpolnjen in natisnjen obrazec za reklamacijo ter natisnjen račun, katerega ste prejeli na e-mail ob nakupu artikla.

OBRAZEC ZA REKLAMACIJO

V primeru reklamacije, nam izdelek pošljite na  naslov: Enefis d.o.o.; Ljubljanska cesta 45; 1241 Kamnik; Slovenia

Strošek pošiljanja je na strani pošiljatelja. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

V primeru, da pošiljki reklamiranega artikla ne bodo priloženi zahtevani dokumenti (izpolnjen obrazec za reklamacijo in račun), reklamacija ne bo obravnavana.

V roku 60  dni od prejema vaše pošiljke za reklamacijo bo le ta razrešena. Odgovor boste prejeli na e-mail.

 

OBRAZEC ZA REKLAMACIJO